|
špagetov |
|
pločevinka tunine v olju |
|
pločevinka koščkov paradižnika |
|
fileji inčunov |
|
česna |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
sol in poper |
|
peteršilja |
Špageti, tuna, paradižnik v konzervi, inčuni
Česen olupimo in na drobno sesekljamo, fileje inčunov sesekljamo in z nožem zmečkamo. V ponvi segrejemo olje, dodamo česen in premešamo, nato dodamo inčune in malo popražimo.
V ponev stresemo odcejeno in razdrobljeno tunino, mešamo in pražimo nekaj minut. Omaki dodamo še paradižnik, premešamo in pokrito kuhamo 15 minut. Po okusu solimo in popramo, nazadnje primešamo polovico peteršilja.
Medtem v velikem loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Ko voda zavre, jo solimo in dodamo maslo, vanjo stresemo špagete in jih skuhamo tako, da so pod zobmi še čvrsti. Kuhane špagete takoj odcedimo, razdelimo v skledice ali na krožnike, prelijemo z omako in potresemo s preostalim peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.