|
bučnega pireja |
|
steblo pora |
|
narezanih jurčkov |
|
olivnega olja |
|
sol in poper |
|
sladke smetane |
|
sesekljanega peteršilja |
|
špagetov |
|
masla |
buča, jurčki, špageti
Por očistimo in narežemo. V velikem loncu pristavimo vodo za špagete.
V visoki ponvi segrejemo olje, dodamo por in jurčke, mešamo in pražimo nekaj minut. Ko se jurčki zmehčajo, solimo in popramo, dodamo bučni pire in prilijemo smetano. Zavremo in kuhamo 15 minut. Nazadnje potresemo s peteršiljem.
Ko voda zavre, solimo in dodamo maslo, v krop stresemo špagete in jih skuhamo. Ko so špageti kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih takoj odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.