Zelenjavna mineštra z bučo in stročjim fižolom

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelenjavna mineštra z bučo in stročjim fižolom
Sestavine
Št. oseb
steblo pora
večji korenček
stročjega fižola
na grobo naribane buče
rdeče leče
olivnega olja
masla
soli
popra
bazilike
sladke smetane
moke

Opis

stročji fižol, buča, rdeča leča

Priprava

Por narežemo, korenček ostrgamo, po dolžini prerežemo in narežemo na rezinice, fižol narežemo na koščke. V posodi na olju in maslu najprej prepražimo por, korenček in fižol, da se zelenjava malo zmehča. Solimo in popramo, dodamo lečo, prilijemo 1,5 l vroče vode.

Počakamo, da mineštra zavre, in kuhamo 20 minut. Proti koncu kuhanja dodamo še naribano bučo in sladko smetano, ki smo jo zmešali z moko in dvema žlicama hladne vode. Mineštro kuhamo še 2 minuti in odstavimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.