|
steblo pora |
|
večji korenček |
|
stročjega fižola |
|
na grobo naribane buče |
|
rdeče leče |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
soli |
|
popra |
|
bazilike |
|
sladke smetane |
|
moke |
stročji fižol, buča, rdeča leča
Por narežemo, korenček ostrgamo, po dolžini prerežemo in narežemo na rezinice, fižol narežemo na koščke. V posodi na olju in maslu najprej prepražimo por, korenček in fižol, da se zelenjava malo zmehča. Solimo in popramo, dodamo lečo, prilijemo 1,5 l vroče vode.
Počakamo, da mineštra zavre, in kuhamo 20 minut. Proti koncu kuhanja dodamo še naribano bučo in sladko smetano, ki smo jo zmešali z moko in dvema žlicama hladne vode. Mineštro kuhamo še 2 minuti in odstavimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.