|
širokih rezancev |
|
mladi zeleni bučki |
|
svežih kozic |
|
lososovega fileja |
|
manjša bela čebula |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
sladke smetane |
|
sesekljanega svežega kopra |
široki rezanci, mlade zelene boške, kozice, losos, čebula....
Bučki po dolžini narežemo na 6 delov in nato na koščke, čebulo na drobno sesekljamo. Rakcem odstranimo glave in nožice, lososu odstranimo kožo in kosti ter ga narežemo na kocke. V loncu pristavimo vodo za kuhanje rezancev in ji dodamo žličko masla.
V večji ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in rakce, mešamo in pražimo 2 minuti, nato dodamo kocke lososa in bučke. Solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 5 minut. Nato prilijemo smetano, dodamo koper, premešamo in dušimo še 3 minute.
Ko voda za kuhanje testenin zavre, jo solimo, vanjo stresemo rezance in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrsti. Kuhane rezance odcedimo, jih zmešamo s polivko, razdelimo na krožnike in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.