|
kuhane ali z rdečim vinom dušene govedine |
|
velika krompirja |
|
rdeči pesi |
|
skodelice orehovih jedrc |
|
mlade špinače |
|
peteršilja |
|
olivnega olja |
|
česna |
|
sol in poper |
govedina, krompir, pesa. Za na piknik damo vsako od sestavin te jedi v posebno posodo, če želimo, da se meso in krompir ne navzameta rdeče barve. Namesto kuhane govedine lahko na enak način ponudimo tudi hladno svinjsko pečenko.
Krompir skuhamo v slani vodi, posebej skuhamo peso. Kuhan krompir in peso pustimo, da se ohladi. Špinačo dobro umijemo in 3 minute kuhamo v slani vodi, nato jo dobro odcedimo Špinačo, peteršilj, česnov strok in olje zmiksamo, po okusu solimo in popramo.
Meso narežemo na tanke rezine. Krompir in peso olupimo, krompir narežemo na ploščice, peso na kockice. Krompir, peso in rezine mesa zložimo na krožnik, potresemo z orehi in nazadnje prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.