|
mletega mesa (govejega ali mešanega) |
|
čebula |
|
česna |
|
manjša rdeča paprika |
|
olivnega olja |
|
sojinih kosmičev |
|
mesna jušna kocka |
|
drobtin |
|
sladke paprike |
|
mešanice zdrobljenih zelišč |
|
sol in poper |
|
stepeni jajci |
|
masla ali margarine |
|
kislega zelja |
|
prekajene slanine |
|
olja |
|
lovorjev list |
|
soli in popra po okusu za zelje |
|
krompirja |
|
soli |
|
masla ali margarine |
|
mleka ali sladke smetane |
mleto meso, repa, krompir
Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. V kozici segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo nekaj minut. Ko čebula postekleni, dodamo meso, sladko papriko in zdrobljena zelišča, mešamo in pražimo nekaj minut, da se meso razdrobi. Nato prilijemo 3 dl vroče vode, dodamo jušno kocko in sojine kosmiče ter odstavimo.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Podolgovat model obložimo s papirjem za peko in ga namažemo z oljem ali maslom. Ko se sojini kosmiči napnejo in se zmes ohladi, dosolimo in popramo, primešamo stepeni jajci in drobtine. Zmes stresemo v model in površino poravnamo. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut, odvisno od velikosti modela in debeline mesne štruce.
Zelje najprej malo speremo. Nato v posodi na 2 žlicah olja pocvremo na kockice narezano slanino, dodamo zelje, mešamo in pražimo nekaj minut, dodamo lovorova lista in zalijemo s toliko vroče vode, da je zelje komaj pokrito. Zavremo in pokrito dušimo 20 minut.
Za krompirjev pire kose olupljenega krompirja najprej skuhamo v slani vodi. Nato vodo odlijemo, krompir pretlačimo, dodamo maslo in mleko in dobro premešamo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.