|
mlete govedine |
|
sesekljana čebula |
|
manjša rdeča paprika |
|
na drobno zrezan korenček |
|
olja |
|
jajca |
|
belega kruha |
|
čiste goveje ali zelenjavne juhe |
|
krompirja |
|
drobtin |
|
soli |
|
popra |
|
timijana |
|
masla za pekač |
|
začimbnega posipa |
mleta govedina, čebula, paprika, korenček
V ponvi na 2 žlicah olja steklasto prepražimo čebulo, dodamo še papriko in korenček, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic juhe in dušimo še nekaj minut, nato ohladimo. Kruh narežemo na kockice, polijemo ga s toplo juho in pustimo, da se kruh napoji, nato ga z vilicami zmečkamo.
Krompir narežemo na zelo tanke lističe. V skledi zmešamo meso, dušeno zelenjavo, namočen kruh, drobtine, stepeni jajci, timijan, solimo in popramo. Zmes z rokami pregnetemo in jo damo v okrogel pekač, ki smo ga namazali z maslom.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Mesno torto prekrijemo s krompirjem, posujemo z začimbnim posipom in pokapljamo z 1 žlico olja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.