Mesna torta s krompirjevim pokrovom

Čas priprave:

1 h 25 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesna torta s krompirjevim pokrovom
Sestavine
Št. oseb
mlete govedine
sesekljana čebula
manjša rdeča paprika
na drobno zrezan korenček
olja
jajca
belega kruha
čiste goveje ali zelenjavne juhe
krompirja
drobtin
soli
popra
timijana
masla za pekač
začimbnega posipa

Opis

mleta govedina, čebula, paprika, korenček

Priprava

V ponvi na 2 žlicah olja steklasto prepražimo čebulo, dodamo še papriko in korenček, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic juhe in dušimo še nekaj minut, nato ohladimo. Kruh narežemo na kockice, polijemo ga s toplo juho in pustimo, da se kruh napoji, nato ga z vilicami zmečkamo.

Krompir narežemo na zelo tanke lističe. V skledi zmešamo meso, dušeno zelenjavo, namočen kruh, drobtine, stepeni jajci, timijan, solimo in popramo. Zmes z rokami pregnetemo in jo damo v okrogel pekač, ki smo ga namazali z maslom.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Mesno torto prekrijemo s krompirjem, posujemo z začimbnim posipom in pokapljamo z 1 žlico olja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.