|
mlete govedine |
|
riža |
|
jajca |
|
zmlete kumine |
|
sladke paprike |
|
soli |
|
popra |
|
olja |
|
olivno olje |
|
velika sesekljana čebula |
|
na drobno zrezana ali naribana korenčka |
|
zelo mlade bučke ali 1 malce večja |
|
kocke narezanega paradižnika (lahko iz pločevinke) |
|
origana |
mleto goveje meso, riž, jajce, ......
Riž skuhamo tako, da pod zobmi ostane še čvrst. V skledi zmešamo meso, jajci, kuhan riž, kumino, 1 žličko sladke paprike, solimo in popramo. Zmes pustimo stati nekaj minut.
V posodi na olivnem olju steklasto prepražimo čebulo, dodamo korenje in še malo popražimo. Nato dodamo narezane bučke in paradižnik, začinimo z 1 žličko sladke paprike in origanom, solimo in popramo ter počasi pokrito dušimo.
Iz zmesi oblikujemo 12 malce sploščenih kroglic in jih v ponvi v vročem olju postopoma zlato ocvremo. Odcejene kroglice damo v paradižnikovo omako in na blagem ognju kuhamo še 5 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.