|
mlete govedine |
|
česna |
|
drobtin |
|
jajca |
|
sesekljanega peteršilja |
|
(ali 2 skodelici) oluščenega graha |
|
(ali 2 skodelici) paradižnikove kaše |
|
(1 skodelica) češnjevih paradižnikov ali 1 pločevinka češnjevih paradižnikov |
|
soli |
|
popra |
|
olja |
mleta govedina, česen, drobtine, jajca....
Mesu primešamo sesekljan ali pretlačen česen, drobtine, stepeno jajce in peteršilj, solimo in popramo. Maso dobro zmešamo in pustimo počivati najmanj 20 minut, nato iz mase z mokrimi rokami oblikujemo manjše kroglice.
V visoki ponvi segrejemo olje in na njem kroglice na hitro popečemo z vseh strani. Nato dodamo grah, prilijemo zajemalko vroče vode in pokrito dušimo 10 minut, da se grah zmehča. Nazadnje dodamo še paradižnike in paradižnikovo kašo, solimo in popramo ter dušimo še od 15 do 20 minut. Jed lahko ponudimo z vlivanci, kuhanim krompirjem, polento ali rižem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.