Jajca z bučkami in prekajenim mesom

Čas priprave:

5 min

Tip jedi:

Jajčne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jajca z bučkami in prekajenim mesom
Sestavine
Št. oseb
zelena bučka
jajca
česna
prekajenega mesa (šunke, vratine ali perutnine)
sesekljanega peteršilja
olja
soli
popra

Opis

bučka, prekajeno meso, jajca

Priprava

Umito bučko po dolžini razrežemo na štiri dele in nato na rezine. Česen olupimo in sesekljamo ali pretlačimo. Meso narežemo na kocke. Jajca ubijemo v skodelo, malo jih posolimo in na rahlo stolčemo.

V ponvi segrejemo olje, dodamo bučke in česen, mešamo in pražimo nekaj minut, da se bučke malo zmehčajo. Solimo in popramo, dodamo kockice prekajenega mesa, premešamo in popražimo, da se meso pregreje. Nazadnje primešamo jajca in peteršilj ter ponev samo še stresamo, da se jajca ne primejo dna. Ko jajca zakrknejo, jed še vročo ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.