|
piščanca (stegen in bedrc) |
|
velika čebula |
|
česna |
|
debelejše narezanega kuhanega pršuta |
|
malih šampinjonov |
|
rdečega vina |
|
jedilnega škroba |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
piščanec, čebula, rdeče vino
Kosom piščanca odstranimo kožo, jih posolimo in popramo. Čebulo narežemo na lističe, česen pretlačimo. Pršut narežemo na kvadratke, gobe očistimo in pustimo cele, če so večje, jih prerežemo.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo svetlo rumeno popražimo. Nato dodamo kose piščanca in česen, pražimo in kose mesa večkrat obrnemo, da se zlato popečejo. Piščanca preložimo na krožnik, v posodo damo gobe in pršut, mešamo in pražimo 1 minuto. Kose piščanca damo nazaj v posodo in prilijemo vino, zavremo in na šibkem ognju pokrito kuhamo 1 uro.
Škrob razmešamo v 2 žlicah vode in dodamo piščancu. Premešamo in zavremo ter kuhamo še približno 3 minute, da se omaka zgosti. Nazadnje jed potresemo s sesekljanim peteršiljem in jo ponudimo z dušenim rižem in solato.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.