|
svežih svinjskih reber |
|
glavica mladega zelja |
|
korenčka |
|
čebula |
|
česna |
|
krompirja |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
zelje, korenček, meso
Rebra narežemo na kose. Zeljno glavo razrežemo na četrtine, očistimo in narežemo na kose. Korenčka ostrgamo in narežemo na koleščke ali na kocke. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na četrtine.
V posodi segrejemo olje, dodamo koščke reber, jih po vseh straneh popečemo in preložimo na krožnik. V posodo damo čebulo, korenček, zelje in česen, pražimo in mešamo, da čebula postekleni in se zelenjava malo zmehča, nato dodamo popečena rebra. Solimo in popramo, dodamo še krompir, prilijemo 8 dl vode in pokrito kuhamo toliko časa, da se krompir skuha. Po okusu dosolimo in popramo, potresemo s peteršiljem, premešamo in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.