|
pločevinka tunine |
|
kuhanega belega fižola |
|
na kockice narezane pečene slanine (po želji) |
|
manjša pločevinka olupljenega paradižnika |
|
česna |
|
manjša čebula |
|
olivnega olja |
|
sesekljanega rožmarina |
|
svežega ali 1 ščep posušenega origana |
|
sol in poper |
|
sesekljanega peteršilja |
bel fižol, pločevinka tune, zelenjava
Tunino odcedimo in z vilicami malo razdrobimo. Paradižnik na grobo nasekljamo. Česen in čebulo olupimo in na drobno sesekljamo
V posodi segrejemo olje, dodamo slanino, čebulo, česen, rožmarin in origano, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo tunino, fižol in paradižnik, premešamo, prilijemo od 6 do 8 dl vroče vode in zavremo. Mineštro po okusu solimo in popramo, kuhamo še 3 minute, odstavimo in potresemo s peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.