evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Mineštra s tunino, fižolom in paradižnikom

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mineštra s tunino, fižolom in paradižnikom
Sestavine
Št. oseb
pločevinka tunine
kuhanega belega fižola
na kockice narezane pečene slanine (po želji)
manjša pločevinka olupljenega paradižnika
česna
manjša čebula
olivnega olja
sesekljanega rožmarina
svežega ali 1 ščep posušenega origana
sol in poper
sesekljanega peteršilja

Opis

bel fižol, pločevinka tune, zelenjava

Priprava

Tunino odcedimo in z vilicami malo razdrobimo. Paradižnik na grobo nasekljamo. Česen in čebulo olupimo in na drobno sesekljamo

V posodi segrejemo olje, dodamo slanino, čebulo, česen, rožmarin in origano, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo tunino, fižol in paradižnik, premešamo, prilijemo od 6 do 8 dl vroče vode in zavremo. Mineštro po okusu solimo in popramo, kuhamo še 3 minute, odstavimo in potresemo s peteršiljem.