|
jajčevca |
|
kuhanega belega fižola |
|
manjša čebula |
|
česna |
|
manjša rdeča paprika |
|
sesekljanega peteršilja |
|
olivnega olja |
|
soli in popra |
|
timijana |
|
čiste juhe |
|
naribanega sira |
jajčevci, bel fižol, začimbe
Jajčevca po dolžini prerežemo in izdolbemo, da dobimo 4 čolničke, nato izdolbeno meso sesekljamo. Čolničke iz jajčevca v vreli slani vodi kuhamo 5 minut, nato jih dobro odcedimo in zložimo v naoljen pekač. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Papriko očistimo in zrežemo na kockice
V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, česen, sesekljano meso jajčevca in papriko, mešamo in pražimo, da se zelenjava zmehča. Nato dodamo fižol in timijan, solimo in popramo.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Jajčevce napolnimo z nadevom, na dno pekača nalijemo juho, pekač postavimo v pečico in pečemo približno 30 minut. Pečene jajčevce po želji potresemo z naribanim sirom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.