|
italijanskega belega riža za rižote |
|
nastrganega ovčjega sira ali parmezana |
|
drobtin |
|
stepeni jajci |
|
olje za cvrenje |
|
mlete govedine |
|
skodelica izluščenega graha |
|
manjša pločevinka olupljenega paradižnika |
|
steblo belušne zelene |
|
drobna čebula |
|
sesekljanega peteršilja |
|
olivnega olja |
|
sol in poper |
riž, govedina, grah
Zeleno in čebulo na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in zeleno, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo meso, naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in popeče. Dodamo grah in narezan odcejen paradižnik, solimo in popramo, premešamo in pokrito dušimo približno 20 minut. Vmes po potrebi prilijemo malo vroče vode.
Riž skuhamo v veliki količini vrele slane vode. Ko je kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, ga dobro odcedimo, stresemo v skledo in zmešamo z nastrganim sirom.
Iz riža oblikujemo kroglice velikosti marelic. V vsako kroglico naredimo vdolbinico, jo napolnimo z mesnim nadevom in zadelamo z rižem. Kroglice najprej pomočimo v stepenem jajcu, nato jih povaljamo v drobtinah in v vročem olju zlato ocvremo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.