Riževe kroglice z mesom in grahom

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Riževe kroglice z mesom in grahom
Sestavine
Št. oseb
italijanskega belega riža za rižote
nastrganega ovčjega sira ali parmezana
drobtin
stepeni jajci
olje za cvrenje
mlete govedine
skodelica izluščenega graha
manjša pločevinka olupljenega paradižnika
steblo belušne zelene
drobna čebula
sesekljanega peteršilja
olivnega olja
sol in poper

Opis

riž, govedina, grah

Priprava

Zeleno in čebulo na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in zeleno, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo meso, naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in popeče. Dodamo grah in narezan odcejen paradižnik, solimo in popramo, premešamo in pokrito dušimo približno 20 minut. Vmes po potrebi prilijemo malo vroče vode.

Riž skuhamo v veliki količini vrele slane vode. Ko je kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, ga dobro odcedimo, stresemo v skledo in zmešamo z nastrganim sirom.

Iz riža oblikujemo kroglice velikosti marelic. V vsako kroglico naredimo vdolbinico, jo napolnimo z mesnim nadevom in zadelamo z rižem. Kroglice najprej pomočimo v stepenem jajcu, nato jih povaljamo v drobtinah in v vročem olju zlato ocvremo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.