Zapečeni jajčevci po kalabrijsko

Čas priprave:

1 h 35 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zapečeni jajčevci po kalabrijsko
Sestavine
Št. oseb
veliki čvrsti jajčevci
paradižnikove kaše
narezane suhe salame
nastrganega trdega ovčjega sira
vloženih kaper
sesekljanih kislih kumaric
drobtin
slanih inčunovih filejev
drobna čebula
olje za cvrenje
olivnega olja

Opis

jajčevci, paradižnikova kaša, ovčji sir

Priprava

Umite jajčevce očistimo in narežemo na 1 cm debele rezine, jih posolimo in pustimo 30 minut, da se odcedijo. Čebulo sesekljamo, fileje inčunov na drobno zrežemo. V kozici segrejemo olivno olje, dodamo čebulo in popražimo, nato dodamo paradižnikovo kašo in pustimo vreti 1 minuto.

Odcejene jajčevce osušimo na papirnatih brisačah, nato jih v vročem olju svetlo ocvremo. V skodelici zmešamo drobtine in nastrgan sir. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Porcelanast ali steklen pekač namažemo z žlico olivnega olja. Vanj zložimo polovico ocvrtih jajčevcev, pokrijemo jih s koleščki salame, potresemo s kaprami, sesekljanimi kumaricami in fileji inčunov. Nato vse prelijemo s polovico paradižnikove omake in potresemo s polovico mešanice drobtin in sira. Nadaljujemo z drugo polovico rezin jajčevcev, prelijemo z omako in potresemo s preostalo mešanico drobtin in sira ter pokapljamo z žlico olivnega olja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut, da se sirova skorjica zlato zapeče.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.