|
veliki čvrsti jajčevci |
|
paradižnikove kaše |
|
narezane suhe salame |
|
nastrganega trdega ovčjega sira |
|
vloženih kaper |
|
sesekljanih kislih kumaric |
|
drobtin |
|
slanih inčunovih filejev |
|
drobna čebula |
|
olje za cvrenje |
|
olivnega olja |
jajčevci, paradižnikova kaša, ovčji sir
Umite jajčevce očistimo in narežemo na 1 cm debele rezine, jih posolimo in pustimo 30 minut, da se odcedijo. Čebulo sesekljamo, fileje inčunov na drobno zrežemo. V kozici segrejemo olivno olje, dodamo čebulo in popražimo, nato dodamo paradižnikovo kašo in pustimo vreti 1 minuto.
Odcejene jajčevce osušimo na papirnatih brisačah, nato jih v vročem olju svetlo ocvremo. V skodelici zmešamo drobtine in nastrgan sir. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Porcelanast ali steklen pekač namažemo z žlico olivnega olja. Vanj zložimo polovico ocvrtih jajčevcev, pokrijemo jih s koleščki salame, potresemo s kaprami, sesekljanimi kumaricami in fileji inčunov. Nato vse prelijemo s polovico paradižnikove omake in potresemo s polovico mešanice drobtin in sira. Nadaljujemo z drugo polovico rezin jajčevcev, prelijemo z omako in potresemo s preostalo mešanico drobtin in sira ter pokapljamo z žlico olivnega olja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut, da se sirova skorjica zlato zapeče.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.