|
večji jajčevec |
|
sesekljan česen |
|
olivnega olja |
|
jajce |
|
drobtin |
|
nastrganega parmezana ali trdega kozjega sira |
|
bazilike |
|
sesekljanega peteršilja |
|
popra |
|
soli |
|
olje za cvrenje |
jajčevci, parmezan ali trdi kozji sir, jajce
Jajčevec narežemo na kockice in jih v ponvi na olivnem olju skupaj s česnom pražimo 5 minut. Odstavimo, solimo in popramo. Nato prepražene kockice jajčevca na grobo zmeljemo, primešamo stepeno jajce, drobtine, sir, nasekljano baziliko in peteršilj. Vse na hitro zmešamo v enotno zmes.
Iz zmesi oblikujemo za oreh velike kroglice in jih v vročem olju zlato ocvremo. Ocvrte kroglice odcedimo na papirnatih brisačah in še vroče ponudimo s paradižnikovo ali kakšno drugo zelenjavno omako ali kot prigrizek k pijači.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.