|
očiščenih lignjev |
|
pire |
|
manjša čebula |
|
česna |
|
olivnega olja |
|
paradižnikove kaše |
|
rdečega vina |
|
sesekljanega peteršilja |
|
zdrobljene ostre paprike (po želji) |
lignji, pira, paradižnikova kaša
Piro v vodi kuhamo 30 minut, nato jo dobro odcedimo. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. V kozici segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo, da čebula postekleni, vendar ne sme porumeneti.
Dodamo 3 žlice paradižnikove kaše, solimo in popramo, dodamo ostro papriko ter počakamo, da se omaka zgosti. Nato dodamo kuhano piro, prilijemo vino in kuhamo še toliko časa, da tekočina izpari.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Lignje napolnimo s piro in odprtine spnemo z zobotrebci. Zložimo jih v primerno velik pekač, pokapljamo z 2 žlicama olja, solimo in popramo, prilijemo 2 dl vroče vode in preostalo paradižnikovo kašo.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Med pečenjem lignje obrnemo in, če je potrebno, prilijemo še malo vroče vode. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in še toplo postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.