Polnjeni lignji s piro

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjeni lignji s piro
Sestavine
Št. oseb
očiščenih lignjev
pire
manjša čebula
česna
olivnega olja
paradižnikove kaše
rdečega vina
sesekljanega peteršilja
zdrobljene ostre paprike (po želji)

Opis

lignji, pira, paradižnikova kaša

Priprava

Piro v vodi kuhamo 30 minut, nato jo dobro odcedimo. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. V kozici segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo, da čebula postekleni, vendar ne sme porumeneti.

Dodamo 3 žlice paradižnikove kaše, solimo in popramo, dodamo ostro papriko ter počakamo, da se omaka zgosti. Nato dodamo kuhano piro, prilijemo vino in kuhamo še toliko časa, da tekočina izpari.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Lignje napolnimo s piro in odprtine spnemo z zobotrebci. Zložimo jih v primerno velik pekač, pokapljamo z 2 žlicama olja, solimo in popramo, prilijemo 2 dl vroče vode in preostalo paradižnikovo kašo.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Med pečenjem lignje obrnemo in, če je potrebno, prilijemo še malo vroče vode. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in še toplo postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.