Coq au vin - piščanec z vinom

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Coq au vin - piščanec z vinom
Sestavine
Št. oseb
1 piščanec, razrezan na 8 kosov
olivnega olja
masla
olupljenih celih šalotk
malih šampinonov
pancete
česna
moke
konjaka
rdečega vina
čiste kurje juhe
lovorov list
timijana
sesekljanega peteršilja

Opis

piščanec, šalotke, šampioni

Priprava

V večji težki posodi s pokrovom, ki jo lahko postavimo v pečico, segrejemo olje in 10 g masla, dodamo kose piščanca in jih z vseh strani zlato in hrustljavo popečemo. Piščanca preložimo na krožnik, v posodo damo preostalo maslo, dodamo cele olupljene šalotke, očiščene cele gobe in na paličice narezano panceto. Mešamo in pražimo približno 10 minut.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V kozici zavremo vino in ga na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da povre na polovico. Juho segrejemo. Konjak damo v zajemalko in ga z dolgo vžigalico prižgemo. Goreči konjak prilijemo šalotki in posodo stresamo, dokler konjak ne dogori.

Prilijemo vino in vročo kokošjo juho, kose piščanca damo nazaj v posodo, dodamo lovorov list in timijan. Posodo pokrijemo, postavimo v ogreto pečico in dušimo 1 uro. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in jo ponudimo s kuhanim krompirjem ali kruhom.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.