|
1 piščanec, razrezan na 8 kosov |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
olupljenih celih šalotk |
|
malih šampinonov |
|
pancete |
|
česna |
|
moke |
|
konjaka |
|
rdečega vina |
|
čiste kurje juhe |
|
lovorov list |
|
timijana |
|
sesekljanega peteršilja |
piščanec, šalotke, šampioni
V večji težki posodi s pokrovom, ki jo lahko postavimo v pečico, segrejemo olje in 10 g masla, dodamo kose piščanca in jih z vseh strani zlato in hrustljavo popečemo. Piščanca preložimo na krožnik, v posodo damo preostalo maslo, dodamo cele olupljene šalotke, očiščene cele gobe in na paličice narezano panceto. Mešamo in pražimo približno 10 minut.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V kozici zavremo vino in ga na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da povre na polovico. Juho segrejemo. Konjak damo v zajemalko in ga z dolgo vžigalico prižgemo. Goreči konjak prilijemo šalotki in posodo stresamo, dokler konjak ne dogori.
Prilijemo vino in vročo kokošjo juho, kose piščanca damo nazaj v posodo, dodamo lovorov list in timijan. Posodo pokrijemo, postavimo v ogreto pečico in dušimo 1 uro. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in jo ponudimo s kuhanim krompirjem ali kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.