|
svežega ali 1 velika pločevinka olupljenega paradižnika |
|
manjše čebule |
|
korenčka |
|
česna |
|
manjše bučke |
|
olivnega olja |
|
bazilike |
|
skute |
|
jajc |
|
soli in popra |
|
naribanega parmezana |
|
moke |
|
masla |
paradižnik, čebula, korenček, skuta, moka....
Paradižnik olupimo, mu odstranimo semena, nato ga sesekljamo. Čebulo in česen na drobno sesekljamo, korenček in bučko naribamo. Baziliko sesekljamo.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, česen, korenček in bučko, mešamo in pražimo, da čebula postekleni, vendar ne sme porumeneti. Nato dodamo paradižnik, solimo in popramo ter pokrito dušimo približno 20 minut. Na koncu kuhanja omaki dodamo še malo bazilike.
V večji posodi zavremo približno 3 l vode. V skledi dobro zmešamo stepeni jajci, skuto, parmezan in moko. Solimo in primešamo sesekljano baziliko. Ko voda zavre, jo solimo in dodamo žlico masla. Z dvema čajnima žličkama iz skutne zmesi oblikujemo žličnike in jih polagamo v krop. Kuhamo jih 10 minut, nato jih s penovko poberemo iz kropa, razdelimo na krožnike in ponudimo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.