|
okroglozrnatega riža |
|
mleka |
|
špinače |
|
pasirane skute |
|
nastrganega parmezana |
|
jajc |
|
soli in popra |
|
masla za pekač |
|
olivnega olja |
|
drobne čebule |
|
česna |
|
korenčka |
|
(1 pločevinka) na kocke narezanega paradižnika |
|
začimbnega posipa |
Sestavine za 4 osebe: riž, mleko, špinača, pasirana skuta....
V posodi zavremo 3 dl vode in dodamo 1 kavno žličko soli. V krop stresemo riž in kuhamo nekaj minut. Ko riž popije vodo, prilijemo vroče mleko in na blagem ognju naprej kuhamo še toliko časa, da se riž zmehča. Nato odstavimo in pustimo, da se ohladi.
V veliki posodi zavremo približno 3 l vode. Očiščeno špinačo stresemo v krop in jo kuhamo od 3 do 5 minut. Nato jo odcedimo in pustimo, da se malo ohladi. Ohlajeno špinačo sesekljamo ali zmiksamo, primešamo 1 jajce, skuto in polovico parmezana, solimo in popramo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Rižu primešamo 3 stepena jajca in preostali parmezan. Na dno pekača, ki smo ga namazali z maslom, stresemo polovico riževe zmesi, nanjo naložimo špinačo in nato prekrijemo s preostalim rižem in površino poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut.
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo, korenček naribamo ali sesekljamo. V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo, česen in korenček, malo posolimo ter mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo kocke paradižnika z omako, dodamo začimbni posip in popramo, po potrebi prilijemo še malo vroče vode in pokrito kuhamo 20 minut. Pečen narastek razrežemo in ga ponudimo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.