|
kitajskih jajčnih rezancev |
|
mladih zelenih bučk |
|
čvrstih paradižnikov |
|
manjše bele čebule |
|
jajc |
|
olja |
|
soli in popra |
|
sesekljane sveže bazilike (lahko peteršilja) |
kitajski jajčni rezanci, zelene bučke, paradižniki....
Zelenjavo očistimo, bučke narežemo na koleščke, paradižnik na kockice, čebulo na drobno sesekljamo. V skledi stepemo jajca, solimo in popramo. Rezance damo v skledo, jih prelijemo s kropom in pustimo stati 5 minut.
V veliki ponvi ali voku segrejemo olje, nanj vlijemo stepena jajca in spečemo rahlo omleto. Z lopatico ali z vilicami natrgamo in preložimo na krožnik. V ponev damo čebulo in jo malo popražimo, da postekleni, nato dodamo koleščke bučke, premešamo, solimo in popramo, nato dodamo še paradižnik.
Naprej mešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo odcejene rezance, omleto in baziliko, vse na hitro pregrejemo in takoj vroče postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.