Kitajski rezanci z zelenjavo in jajcem

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kitajski rezanci z zelenjavo in jajcem
Sestavine
Št. oseb
kitajskih jajčnih rezancev
mladih zelenih bučk
čvrstih paradižnikov
manjše bele čebule
jajc
olja
soli in popra
sesekljane sveže bazilike (lahko peteršilja)

Opis

kitajski jajčni rezanci, zelene bučke, paradižniki....

Priprava

Zelenjavo očistimo, bučke narežemo na koleščke, paradižnik na kockice, čebulo na drobno sesekljamo. V skledi stepemo jajca, solimo in popramo. Rezance damo v skledo, jih prelijemo s kropom in pustimo stati 5 minut.

V veliki ponvi ali voku segrejemo olje, nanj vlijemo stepena jajca in spečemo rahlo omleto. Z lopatico ali z vilicami natrgamo in preložimo na krožnik. V ponev damo čebulo in jo malo popražimo, da postekleni, nato dodamo koleščke bučke, premešamo, solimo in popramo, nato dodamo še paradižnik.

Naprej mešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo odcejene rezance, omleto in baziliko, vse na hitro pregrejemo in takoj vroče postrežemo.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.