|
krompirja |
|
mletega mešanega ali govejega mesa |
|
čebule |
|
večjega korenčka |
|
gomolja zelene |
|
olja |
|
soli in popra |
|
zdrobljenega majarona |
|
jajc |
|
mleka |
|
na grobo naribanega sira |
|
masla za pekač |
krompir, mešano ali goveje meso, čebula, sir....
Čebulo na drobno sesekljamo, korenček in zeleno naribamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo nekaj minut, da se čebula malo zmehča. Nato dodamo meso, zeleno in korenček ter naprej mešamo in pražimo, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Solimo in popramo, dodamo majaron, prilijemo nekaj žlic vroče vode, premešamo in pokrito dušimo še 15 minut.
Krompir olupimo in narežemo na 3 mm debele ploščice. V slanem kropu jih kuhamo približno 3 minute (odvisno od vrste krompirja), da se skoraj skuhajo. Odcedimo jih in pustimo, da se malo ohladijo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Ko se meso malce ohladi, primešamo 1 jajce in 40 g sira. Pekač namažemo z maslom in na dno zložimo polovico krompirja. Na krompir naložimo mesni nadev ter prekrijemo s preostalim krompirjem. V skledici stepemo 2 jajci, ju dobro zmešamo z mlekom in enakomerno polijemo po krompirju.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Ko je jed že skoraj pečena, jo potresemo s preostalim sirom in damo nazaj v pečico, da se sir stopi in malce zapeče.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.