Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Krompirjeva zloženka z mesom in sirom

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Krompirjeva zloženka z mesom in sirom
Sestavine
Št. oseb
krompirja
mletega mešanega ali govejega mesa
čebule
večjega korenčka
gomolja zelene
olja
soli in popra
zdrobljenega majarona
jajc
mleka
na grobo naribanega sira
masla za pekač

Opis

krompir, mešano ali goveje meso, čebula, sir....

Priprava

Čebulo na drobno sesekljamo, korenček in zeleno naribamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo nekaj minut, da se čebula malo zmehča. Nato dodamo meso, zeleno in korenček ter naprej mešamo in pražimo, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Solimo in popramo, dodamo majaron, prilijemo nekaj žlic vroče vode, premešamo in pokrito dušimo še 15 minut.

Krompir olupimo in narežemo na 3 mm debele ploščice. V slanem kropu jih kuhamo približno 3 minute (odvisno od vrste krompirja), da se skoraj skuhajo. Odcedimo jih in pustimo, da se malo ohladijo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Ko se meso malce ohladi, primešamo 1 jajce in 40 g sira. Pekač namažemo z maslom in na dno zložimo polovico krompirja. Na krompir naložimo mesni nadev ter prekrijemo s preostalim krompirjem. V skledici stepemo 2 jajci, ju dobro zmešamo z mlekom in enakomerno polijemo po krompirju.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Ko je jed že skoraj pečena, jo potresemo s preostalim sirom in damo nazaj v pečico, da se sir stopi in malce zapeče.