benedetti Odkrito.si

Odločna poteza Ksenije Benedetti

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 24. aprila

kate middleton, william, dojenček, novorojenček Svet24.si

Kate in William pokazala novega princa

Toronto, kombi Svet24.si

FOTO in VIDEO: Nameren napad: znana identiteta ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

severina pevka hrvaška Njena.si

Severina šokirana in v solzah

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Enolončnica s šparglji in azijskimi rezanci

Enolončnica s šparglji in azijskimi rezanci

Čas priprave:

Skupni čas 45 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 kos piščančjega fileja
4 kosi belih in 4 zelenih špargljev
1 kos čebule
1 kos večjega korenčka
2 rezini gomolja zelene
1 kos rdeče paprike
3 žlice olja
1 ščepec soli in popra
100 g azijskih jajčnih rezancev

Opis

piščančji file, šparglji, azijski jajčni rezanci...

Priprava

Piščančji file narežemo na trakce, solimo in popramo. Šparglje očistimo in narežemo na koščke, olupke in odrezke v 4 dl malo osoljene vode kuhamo 10 minut. Zelenjavo očistimo in olupimo. Čebulo narežemo na lističe, korenček na koleščke, zeleno na kockice ali paličice, papriko na kockice.

V večjem voku ali posodi segrejemo olje, dodamo trakce mesa in jih popečemo. Dodamo še zelenjavo, pražimo in mešamo nekaj minut, nato prilijemo precejeno špargljevo juho in pokrito kuhamo še 15 minut.

Rezance damo v skledo, jih prelijemo s kropom in pustimo stati 5 minut. Na koncu kuhanja enolončnici dodamo odcejene jajčne rezance, po okusu dosolimo in popramo.