profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Enolončnica s šparglji in azijskimi rezanci

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Enolončnica s šparglji in azijskimi rezanci
Sestavine
Št. oseb
piščančjega fileja
belih in 4 zelenih špargljev
čebule
večjega korenčka
gomolja zelene
rdeče paprike
olja
soli in popra
azijskih jajčnih rezancev

Opis

piščančji file, šparglji, azijski jajčni rezanci...

Priprava

Piščančji file narežemo na trakce, solimo in popramo. Šparglje očistimo in narežemo na koščke, olupke in odrezke v 4 dl malo osoljene vode kuhamo 10 minut. Zelenjavo očistimo in olupimo. Čebulo narežemo na lističe, korenček na koleščke, zeleno na kockice ali paličice, papriko na kockice.

V večjem voku ali posodi segrejemo olje, dodamo trakce mesa in jih popečemo. Dodamo še zelenjavo, pražimo in mešamo nekaj minut, nato prilijemo precejeno špargljevo juho in pokrito kuhamo še 15 minut.

Rezance damo v skledo, jih prelijemo s kropom in pustimo stati 5 minut. Na koncu kuhanja enolončnici dodamo odcejene jajčne rezance, po okusu dosolimo in popramo.