|
kislega zelja |
|
mletega mesa |
|
manjše sesekljane čebule |
|
olja |
|
paradižnikove mezge |
|
začimbnega posipa |
|
krompirja |
|
masla |
|
mleka |
|
jajc |
|
soli in popra |
kislo zelje, mleto meso, čebula, paradižnikova mezga, krompir...
Kislo zelje splaknemo in odcedimo, nato ga v posodi na 2 žlicah olja na hitro prepražimo in pustimo, da se ohladi. V drugi posodi na 2 žlicah olja na hitro prepražimo čebulo, ko postekleni, dodamo meso in naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo in začimbni posip, premešamo in pokrito dušimo še 15 minut.
Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v slani vodi. Kuhan krompir odcedimo, ga pretlačimo, dodamo 40 g masla in mleko. Nato krompir odstavimo in mlačnemu primešamo jajce, dosolimo in popramo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom. V pekač damo najprej polovico krompirjevega pireja in nanj naložimo zelje. Mlačni mesni omaki primešamo jajce, jo damo na zelje ter prekrijemo s preostalim krompirjevim pirejem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.