Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Krompirjeva musaka s skuto in špinačo

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Krompirjeva musaka s skuto in špinačo
Sestavine
Št. oseb
krompirja
masla
olja
velike bele ali zlate čebule
na kockice narezane šunke, vratovine ali mesnate slanine
špinače
skute
jajc in 1 rumenjak
sladke smetane
nastrganega parmezana (po želji)
soli in popra

Opis

krompir, šunka, vratovina ali mesnata slanina, skuta, špinača...

Priprava

Krompir olupimo, narežemo na 0,5 cm debele ploščice. V slani vodi jih kuhamo 3 minute in nato dobro odcedimo. Primerno velik pekač namažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

Čebulo olupimo in sesekljamo, šunko narežemo na kockice. Špinačo dobro operemo in odcedimo. V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in šunko, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni in se zmehča, nato dodamo odcejeno špinačo, premešamo in dušimo nekaj minut, da oveni in se zmehča.

Skuti primešamo jajci, rumenjak, 1 žličko soli, smetano in parmezan. V namaščen pekač zložimo približno polovico krompirja, nanj damo najprej nekaj žlic skutnega nadeva in nato špinačo. Na špinačo zložimo preostali krompir, prekrijemo s skutnim nadevom in površino poravnamo.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut, da se naredi zlata skorjica. Pečeno musako v ugasnjeni pečici pustimo počivati 5 minut, nato jo vzamemo iz pečice in postrežemo.