|
krompirja |
|
masla |
|
olja |
|
velike bele ali zlate čebule |
|
na kockice narezane šunke, vratovine ali mesnate slanine |
|
špinače |
|
skute |
|
jajc in 1 rumenjak |
|
sladke smetane |
|
nastrganega parmezana (po želji) |
|
soli in popra |
krompir, šunka, vratovina ali mesnata slanina, skuta, špinača...
Krompir olupimo, narežemo na 0,5 cm debele ploščice. V slani vodi jih kuhamo 3 minute in nato dobro odcedimo. Primerno velik pekač namažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Čebulo olupimo in sesekljamo, šunko narežemo na kockice. Špinačo dobro operemo in odcedimo. V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in šunko, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni in se zmehča, nato dodamo odcejeno špinačo, premešamo in dušimo nekaj minut, da oveni in se zmehča.
Skuti primešamo jajci, rumenjak, 1 žličko soli, smetano in parmezan. V namaščen pekač zložimo približno polovico krompirja, nanj damo najprej nekaj žlic skutnega nadeva in nato špinačo. Na špinačo zložimo preostali krompir, prekrijemo s skutnim nadevom in površino poravnamo.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut, da se naredi zlata skorjica. Pečeno musako v ugasnjeni pečici pustimo počivati 5 minut, nato jo vzamemo iz pečice in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.