|
polovic piščančjega fileja |
|
krompirja |
|
manjših paradižnikov na vejici |
|
olja |
|
masla |
|
rumenjaka |
|
sladke smetane |
|
soli in popra |
|
mešanice provansalskih zelišč |
|
(zvrhana) na grobo naribanega parmezana |
piščančji file, krompir, paradižnik, rumenjaki....
Krompir olupimo in narežemo na ploščice ter v slani vodi kuhamo 5 minut. Piščančje fileje solimo in popramo, nato jih v ponvi na vročem olju po obeh straneh zlato popečemo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom in na dno zložimo odcejen krompir. Na krompir položimo popečene kose mesa ter polovice paradižnikov. Posebej gladko zmešamo rumenjaka in smetano ter prelijemo po mesu in krompirju.
Nazadnje vse potresemo s provansalskimi zelišči in parmezanom. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo 25 minut. Postrežemo vroče kor glavno jed in zraven ponudimo zeleno solato.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.