cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Piščanec s krompirjem in paradižniki v pekaču

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščanec s krompirjem in paradižniki v pekaču
Sestavine
Št. oseb
polovic piščančjega fileja
krompirja
manjših paradižnikov na vejici
olja
masla
rumenjaka
sladke smetane
soli in popra
mešanice provansalskih zelišč
(zvrhana) na grobo naribanega parmezana

Opis

piščančji file, krompir, paradižnik, rumenjaki....

Priprava

Krompir olupimo in narežemo na ploščice ter v slani vodi kuhamo 5 minut. Piščančje fileje solimo in popramo, nato jih v ponvi na vročem olju po obeh straneh zlato popečemo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom in na dno zložimo odcejen krompir. Na krompir položimo popečene kose mesa ter polovice paradižnikov. Posebej gladko zmešamo rumenjaka in smetano ter prelijemo po mesu in krompirju.

Nazadnje vse potresemo s provansalskimi zelišči in parmezanom. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo 25 minut. Postrežemo vroče kor glavno jed in zraven ponudimo zeleno solato.