|
kuhanih krompirjev |
|
zelenih špargljev |
|
korenčki |
|
ali več v trdo kuhanih jajc |
|
soli |
|
poper |
|
jabolčnega kisa ali limoninega soka |
|
olja |
kot samostojna jed s kosom kruha ali brez
Šparglje očistimo in narežemo na 5 cm dolge koščke, korenje ostrgamo in narežemo na paličice. V posodi zavremo 1 l vode, solimo, dodamo koščke špargljev in kuhamo od 6 do 8 minut. Nato dodamo vršičke špargljev in korenje ter kuhamo še nekaj minut, da se korenje malo zmehča.
Kuhano korenje in šparglje odcedimo in pustimo, da se vse ohladi. Jajca olupimo in sesekljamo. Krompir olupimo, narežemo in zložimo na krožnike ali damo v plitvo skledo. Na krompir damo odcejeno korenje in šparglje, potresemo s sesekljanimi jajci, solimo in popramo, nato pokapljamo z oljem in kisom ali limoninim sokom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.