|
mladega krompirja |
|
(gomolj) zelene |
|
mlade čebulice |
|
soli |
|
majoneze |
|
grobo mlete gorčice |
|
kisa |
Skleda sveže, hrustljave zelene solate pri kosilu ne sme manjkati. V solati pa poleg listnatih solatnic lahko pripravimo tudi druge vrste surove ali kuhane zelenjave in ji dodamo še sadje, sir, meso, tunino, popečene kruhove kocke ali oreške. Takšno solato lahko ponudimo tudi kot zdravo predjed, kakor to delajo Francozi, bogatejšo sestavljeno solato pa si v toplejših dneh privoščimo kar za glavni obrok.
Neolupljen krompir skuhamo v slani vodi, nato ga odcedimo in še toplega olupimo. Zeleno olupimo, narežemo na kockice in jih v majhni količine slane vode, ki smo ji dodali 2 žlici kisa, kuhamo 5 minut. Kuhano zeleno poberemo iz vode in pustimo, da se ohladi. Čebulico očistimo in narežemo na koleščke.
Olupljen in ohlajen krompir narežemo, dodamo zeleno in čebulico. Majonezo, gorčico in kis zmešamo, dosolimo po okusu, po potrebi razredčimo z vodo od kuhanja zelene in prelijemo po krompirju. Po želji lahko potresemo še z na drobno zrezanim drobnjakom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.