|
kunca |
|
soka limete |
|
soli in svežega mletega črnega popra |
|
sesekljanega svežega timijana ali 1/2 žličke posušenega |
|
pretlačena stroka česna |
|
olja |
|
rjavega sladkorja |
|
indijskih oreškov |
|
sesekljane velike čebule |
|
šampinjonov |
|
nastrganega svežega ingverja |
|
čiste zelenjavne ali kokošje juhe |
|
limete |
kosi kunca, limeta, timijan, šampinjoni...
V skledi zmešamo limetin sok, timijan, 1 pretlačen strok česna, sol in poper, dodamo kose kunca, premešamo, pokrijemo in za najmanj 3 ure postavimo na hladno.
V široki posodi segrejemo 2 žlici olja in sladkor ter mešamo, dokler se ne začnejo delati mehurčki. Dodamo kose kunca in jih po obeh straneh zlato rjavo popečemo.
Medtem v ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo indijske oreške in jih popečemo. Oreške odcedimo in preložimo na krožnik. V ponev damo sesekljano čebulo in jo popražimo. Ko postekleni, dodamo 1 pretlačen strok česna, ingver in na lističe narezane gobe, mešamo in pražimo nekaj minut, da se gobe zmehčajo. Nato prilijemo juho, zavremo in vse zlijemo v posodo z mesom, posodo pokrijemo in na blagem ognju kuhamo še od 30 do 40 minut.
Jed nazadnje potresemo z oreški in jo ponudimo s kuhanim ali dušenim rižem in rezinami limete.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.