Kunec z ingverjem in gobami po karibsko

Čas priprave:

2 h 40 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kunec z ingverjem in gobami po karibsko
Sestavine
Št. oseb
kunca
soka limete
soli in svežega mletega črnega popra
sesekljanega svežega timijana ali 1/2 žličke posušenega
pretlačena stroka česna
olja
rjavega sladkorja
indijskih oreškov
sesekljane velike čebule
šampinjonov
nastrganega svežega ingverja
čiste zelenjavne ali kokošje juhe
limete

Opis

kosi kunca, limeta, timijan, šampinjoni...

Priprava

V skledi zmešamo limetin sok, timijan, 1 pretlačen strok česna, sol in poper, dodamo kose kunca, premešamo, pokrijemo in za najmanj 3 ure postavimo na hladno.

V široki posodi segrejemo 2 žlici olja in sladkor ter mešamo, dokler se ne začnejo delati mehurčki. Dodamo kose kunca in jih po obeh straneh zlato rjavo popečemo.

Medtem v ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo indijske oreške in jih popečemo. Oreške odcedimo in preložimo na krožnik. V ponev damo sesekljano čebulo in jo popražimo. Ko postekleni, dodamo 1 pretlačen strok česna, ingver in na lističe narezane gobe, mešamo in pražimo nekaj minut, da se gobe zmehčajo. Nato prilijemo juho, zavremo in vse zlijemo v posodo z mesom, posodo pokrijemo in na blagem ognju kuhamo še od 30 do 40 minut.

Jed nazadnje potresemo z oreški in jo ponudimo s kuhanim ali dušenim rižem in rezinami limete.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.