|
steblo pora |
|
do 6 velikih kosov 1 ali 2 dni starega kruha |
|
na kockice narezane prekajene pancete |
|
olja |
|
čiste zelenjavne ali kokošje juhe |
|
jajc |
|
soli in popra |
|
do 2 žlici sesekljanega peteršilja |
Sestavine za 4 do 6 oseb: por, stari kruh, prekajena panceta...
Kruh narežemo na kocke, bolj zapečeno in debelo skorjo odstranimo. Por očistimo, po dolžini prerežemo in narežemo na rezinice. Jajci stepemo, solimo in popramo.
V posodi na olju mešamo in pražimo por in na kockice narezano panceto toliko časa, da se por zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo kockice kruha, prilijemo vročo juho in 1 ali 2 skodelici vrele vode, zavremo in kuhamo 15 minut. Juho po okusu dosolimo in popramo, vmešamo stepeni jajci, prevremo, odstavimo in nazadnje potresemo s peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.