|
jajc |
|
jedilnega škroba |
|
(zvrhana) nastrganega parmezana |
|
sesekljanega peteršilja |
|
sesekljanega drobnjaka in bazilike |
|
masla |
|
olja |
|
češnjevih paradižnikov |
|
majhne zelene bučke |
|
majhne čebule |
|
česna |
|
soli in popra |
|
balzamičnega kisa |
jajca, parmezan, peteršilj, češnjev paradižnik...
Češnjeve paradižnike prepolovimo ali narežemo na četrtine, bučko narežemo na koleščke. Čebulo narežemo na lističe, česen na drobno sesekljamo ali pretlačimo.
V skledi stepemo jajca, škrob in parmezan, primešamo peteršilj, drobnjak in baziliko. V ponvi na stopljenem maslu spečemo omlete, jih pustimo, da se ohladijo, in jih narežemo na trakove.
V ponvi nato segrejemo olje, dodamo čebulo in česen ter malo popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo paradižnike in bučko, solimo in popramo, mešamo in pražimo še približno 8 minut. Nato odstavimo, zmešamo s trakovi omlete, pokapljamo z balzamičnim kisom in še toplo ali hladno postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.