|
rumenega stročjega fižola |
|
mlade zelene kolerabice |
|
večji korenček |
|
majhne zelene bučke |
|
manjše glavice mladega zelja |
|
olja |
|
masla |
|
soli in popra |
|
bazilike |
|
sesekljanega peteršilja |
|
zelenjavne jušne kocke |
rumeni stročji fižol, koleraba, zelena bučka....
Fižol očistimo in narežemo na koščke, kolerabico olupimo in narežemo na paličice ali na kocke. Ostrgan korenček in bučko narežemo na kocke, zelje narežemo na rezance.
V loncu segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo fižol, mešamo in pražimo 2 minuti. Nato dodamo preostalo zelenjavo, mešamo in pražimo še 1 minuto. Solimo in popramo ter prilijemo 1,5 litra vrele vode, dodamo vejico bazilike in kuhamo približno 30 minut, da je zelenjava mehka. Po želji lahko proti koncu kuhanja dodamo še malo drobnih jušnih testenin ali riža. Preden mineštro ponudimo, jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.