|
puranjega fileja ali stegna |
|
bele čebule |
|
rdeča in 1 rumen korenček |
|
stebla belušne zelene |
|
šampinjonov |
|
olja |
|
italijanskega riža za rižote |
|
vroče čiste kokošje ali zelenjavne juhe |
|
masla |
|
sesekljanega peteršilja |
|
sesekljanega drobnjaka |
puranji file ali stegna, belušna zelena, šampinjoni, italijanski riž za rižote...
Meso narežemo na manjše kocke. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, korenček olupimo in narežemo na paličice, tanke kakor vžigalice, zeleno sesekljamo, šampinjone narežemo na lističe.
V posodi na olju najprej prepražimo čebulo in kocke mesa, ko čebula postekleni in meso spremeni barvo, dodamo korenje, zeleno in šampinjone, solimo in popramo. Naprej pražimo in mešamo nekaj minut, da se zelenjava zmehča.
Nato dodamo riž, premešamo, prilijemo vročo juho, zavremo in pokrito kuhamo približno 15 minut. Med kuhanjem postopoma prilivamo vročo juho, da je riž ves čas vlažen. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo maslo in pokrito pustimo stati 3 minute. Nazadnje primešamo peteršilj in drobnjak ter takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.