|
italijanskega riža za rižote |
|
špargljev (zelenih al belih) |
|
bele čebule |
|
pršuta v kosu ali narezanega na debelejše rezine |
|
olja |
|
masla |
|
soli in sveže mletega popra |
|
suhega belega vina |
|
vrele čiste zelenjavne juhe |
italijanski riž za rižote, šparglji, čebula, pršut....
Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, pršut narežemo na kockice ali na ozke trakce. Špargljem na spodnji strani odrežemo zasušeni del, nato jih ostrgamo in narežemo na 3 do 4 cm dolge koščke.
V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo samo toliko časa, da čebula postekleni. Dodamo šparglje in pršut, premešamo in malo popražimo, nato dodamo še riž. Prilijemo vino, premešamo in pustimo, da alkohol izpari.
Rižu prilijemo samo toliko vrele juhe, da ta riž prekrije, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut. Vmes postopoma prilivamo vrelo juho in premešamo, da je riž ves čas vlažen, vendar se ne razkuha. Po okusu dosolimo (previdno, ker je pršut precej slan) in popramo.
Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo maslo in pokrito pustimo počivati približno 5 minut. Po želji lahko potresemo še s parmezanom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.