Špargljeva rižota s pršutom

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Špargljeva rižota s pršutom
Sestavine
Št. oseb
italijanskega riža za rižote
špargljev (zelenih al belih)
bele čebule
pršuta v kosu ali narezanega na debelejše rezine
olja
masla
soli in sveže mletega popra
suhega belega vina
vrele čiste zelenjavne juhe

Opis

italijanski riž za rižote, šparglji, čebula, pršut....

Priprava

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, pršut narežemo na kockice ali na ozke trakce. Špargljem na spodnji strani odrežemo zasušeni del, nato jih ostrgamo in narežemo na 3 do 4 cm dolge koščke.

V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo samo toliko časa, da čebula postekleni. Dodamo šparglje in pršut, premešamo in malo popražimo, nato dodamo še riž. Prilijemo vino, premešamo in pustimo, da alkohol izpari.

Rižu prilijemo samo toliko vrele juhe, da ta riž prekrije, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut. Vmes postopoma prilivamo vrelo juho in premešamo, da je riž ves čas vlažen, vendar se ne razkuha. Po okusu dosolimo (previdno, ker je pršut precej slan) in popramo.

Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo maslo in pokrito pustimo počivati približno 5 minut. Po želji lahko potresemo še s parmezanom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.