Zimska rižota z radičem, pršutom in mocarelo

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zimska rižota z radičem, pršutom in mocarelo
Sestavine
Št. oseb
italijanskega riža za rižote
na trakce ali na kockice narezanega pršuta
bele čebule
rdečega treviškega radiča
masla
olivnega olja
suhega belega vina
soli in svežega mletega popra
mocarele

Opis

italijanski riž za rižote, pršut, radič, mocarela...

Priprava

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, radič očistimo in narežemo na širše rezance. V posodi segrejemo olje in 1 žlico masla, dodamo sesekljano čebulo in jo steklasto popražimo.

Nato dodamo pršut, radič in riž. Ker je pršut slan, previdno solimo in popramo ter pražimo in mešamo kakšno minuto. Prilijemo vino, premešamo in pustimo, da izpari.

Prilijemo toliko vrele vode, da prekrije riž, in na zmernem ognju pokrito kuhamo. Med kuhanjem po potrebi prilivamo vrelo vodo, da je riž ves čas vlažen, in kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar ostane pod zobmi še čvrst. Nazadnje primešamo še 1 žlico masla in narezano mocarelo ter takoj ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.