|
italijanskega riža za rižote |
|
na trakce ali na kockice narezanega pršuta |
|
bele čebule |
|
rdečega treviškega radiča |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
suhega belega vina |
|
soli in svežega mletega popra |
|
mocarele |
italijanski riž za rižote, pršut, radič, mocarela...
Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, radič očistimo in narežemo na širše rezance. V posodi segrejemo olje in 1 žlico masla, dodamo sesekljano čebulo in jo steklasto popražimo.
Nato dodamo pršut, radič in riž. Ker je pršut slan, previdno solimo in popramo ter pražimo in mešamo kakšno minuto. Prilijemo vino, premešamo in pustimo, da izpari.
Prilijemo toliko vrele vode, da prekrije riž, in na zmernem ognju pokrito kuhamo. Med kuhanjem po potrebi prilivamo vrelo vodo, da je riž ves čas vlažen, in kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar ostane pod zobmi še čvrst. Nazadnje primešamo še 1 žlico masla in narezano mocarelo ter takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.