|
večjega pora |
|
korenčka |
|
puranjih ali telečjih jetrc |
|
do 300 g riža za rižote |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
brendija (po želji) |
|
vroče juhe |
|
soli in popra |
|
sesekljanega peteršilja |
por, puranja ali telečja jetrca, riž za rižote, peteršilj...
Por narežemo na čim tanjše koleščke, korenček na grobo naribamo, jetrca narežemo na koščke. V posodi na olju in 1 žlici masla najprej popražimo jetrca. Ko jetrca spremenijo barvo, jih poškropimo z brendijem, premešamo, dodamo por in korenje ter naprej pražimo in mešamo nekaj minut.
Ko se por zmehča, vendar ne sme porumeneti, dodamo riž, premešamo in prilijemo približno 3 dl vroče juhe. Pokrito dušimo in postopoma prilivamo vročo juho, da je riž ves čas vlažen.
Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo še 1 žlico masla, po okusu dosolimo in popramo ter pokrito pustimo počivati nekaj minut. Nazadnje rižoto potresemo s peteršiljem in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.