|
rostbifa v kosu |
|
kuskusa |
|
buče |
|
rdeče paprike |
|
mlade zelene bučke |
|
korenčka |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
soli in popra |
|
timijana ali origana |
rostbif, kuskus, bučke....
Meso naoljimo in samo popramo, damo v posodo in z vseh strani na hitro popečemo, nato posodo prestavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in pečemo še 20 minut.
Zelenjavo očistimo in narežemo na kockice. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo kockice zelenjave, mešamo in pražimo nekaj minut. Solimo in popramo, dodamo timijan ali origano, prilijemo nekaj žlic tople vode in pokrito dušimo še 15 minut.
Kuskus zakuhamo v vrelo slano vodo, ki smo ji dodali 1 žlico olja, premešamo, odstavimo in pokrito pustimo stati 5 minut. Nato dodamo maslo in kuskus z vilicami razdrobimo. Pečeno meso pustimo, da se popolnoma ohladi, šele nato ga narežemo na tanke rezine in ponudimo s toplo ali ohlajeno zelenjavo in kuskusom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.