|
(1 lonček) čvrstega polnomastnega jogurta |
|
jedilnega škroba |
|
olja |
|
masla |
|
piščančjega fileja (brez kosti in kože) |
|
bele ali zlate čebule |
|
česna |
|
do 2 žlici nastrganega svežega ingverja |
|
začimbne mešanice garam masala |
|
zmletega čilija ali ostre paprike |
|
praška curry |
|
čiste kurje juhe (lahko iz kocke) |
|
mladega zelenega stročjega fižola |
|
goste sladke smetane |
|
zmletih mandljev |
|
limoninega soka |
|
soli in popra |
|
mandljevih lističev |
|
kuhanega dolgozrnatega riža za prilogo |
polnomastni jogurt, piščančji file, čebula...
Jogurt in jedilni škrob zmešamo. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, česen na drobno sesekljamo ali pretlačimo.
V posodi segrejemo olje in maslo, na maščobo damo polovice piščančjih filejev, jih malo posolimo in po obeh straneh zlato popečemo. Meso preložimo na krožnik in damo na toplo.
V posodo damo čebulo, česen in ingver, mešamo in pražimo, da se čebula zmehča, vendar česen ne sme porumeneti. Nato dodamo začimbno mešanico garam masala, čili in curry, mešamo in pražimo še 1 minuto. Zalijemo s čisto juho, dodamo fižol in jogurt, solimo in popramo ter med mešanjem zavremo. Piščančje meso damo nazaj v omako in na blagem ognju dušimo 25 minut.
Smetano in zmlete mandlje zmešamo. Meso znova vzamemo iz posode, omaki primešamo smetano z mandlji in limonin sok ter na močnejšem ognju kuhamo in mešamo 1 minuto. Nato pa damo meso znova nazaj v posodo in na blagem ognju pokrito kuhamo še približno 10 minut, da se omaka zgosti. Jed ponudimo s kuhanim rižem in jo potresemo s popečenimi mandljevimi lističi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.