Piščančji kari z mandlji

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančji kari z mandlji
Sestavine
Št. oseb
(1 lonček) čvrstega polnomastnega jogurta
jedilnega škroba
olja
masla
piščančjega fileja (brez kosti in kože)
bele ali zlate čebule
česna
do 2 žlici nastrganega svežega ingverja
začimbne mešanice garam masala
zmletega čilija ali ostre paprike
praška curry
čiste kurje juhe (lahko iz kocke)
mladega zelenega stročjega fižola
goste sladke smetane
zmletih mandljev
limoninega soka
soli in popra
mandljevih lističev
kuhanega dolgozrnatega riža za prilogo

Opis

polnomastni jogurt, piščančji file, čebula...

Priprava

Jogurt in jedilni škrob zmešamo. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, česen na drobno sesekljamo ali pretlačimo.

V posodi segrejemo olje in maslo, na maščobo damo polovice piščančjih filejev, jih malo posolimo in po obeh straneh zlato popečemo. Meso preložimo na krožnik in damo na toplo.

V posodo damo čebulo, česen in ingver, mešamo in pražimo, da se čebula zmehča, vendar česen ne sme porumeneti. Nato dodamo začimbno mešanico garam masala, čili in curry, mešamo in pražimo še 1 minuto. Zalijemo s čisto juho, dodamo fižol in jogurt, solimo in popramo ter med mešanjem zavremo. Piščančje meso damo nazaj v omako in na blagem ognju dušimo 25 minut.

Smetano in zmlete mandlje zmešamo. Meso znova vzamemo iz posode, omaki primešamo smetano z mandlji in limonin sok ter na močnejšem ognju kuhamo in mešamo 1 minuto. Nato pa damo meso znova nazaj v posodo in na blagem ognju pokrito kuhamo še približno 10 minut, da se omaka zgosti. Jed ponudimo s kuhanim rižem in jo potresemo s popečenimi mandljevimi lističi.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.