|
kratkih makaronov |
|
čvrstega paradižnika |
|
ali 2 stroka česna |
|
sveže bazilike |
|
pinjol (lahko olupljenih mandljev) |
|
dobrega olivnega olja |
|
rikote |
|
nastrganega parmezana |
|
soli in popra |
|
masla |
makaroni, čvrsti paradižniki, parmezan...
V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, dodamo sol, maslo in testenine ter jih skuhamo.
Medtem zmiksamo očiščen in narezan paradižnik, olupljen česen, listke bazilike, mandlje in olivno olje. Primešamo parmezan in nekaj žlic vode od kuhanja testenin, po okusu solimo in popramo.
Kuhane testenine dobro odcedimo, razdelimo na krožnike ali stresemo v ogreto skledo, dodamo pesto, zmešamo in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.