|
kratkih makaronov ali svedrov |
|
na grobo zmlete govedine |
|
por |
|
korenček |
|
(1 steblo) belušne zelene |
|
paradižnika |
|
olja |
|
zdrobljenega timijana |
|
jajce |
|
masla |
|
(zvrhani) moke |
|
mleka |
|
soli in popra |
|
muškatnega oreščka |
|
nastrganega parmezana |
makaroni, zmleta govedina, belušna zelena, paradižnik....
Por očistimo in na drobno zrežemo, korenček naribamo, zeleno na drobno sesekljamo, paradižnik narežemo na kockice. V posodi segrejemo olje, dodamo meso in ga na hitro popražimo, da spremeni barvo. Nato dodamo por, korenček, zeleno in paradižnik ter naprej mešamo in pražimo, da se vse zmehča. Solimo in popramo, dodamo timijan, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 20 minut.
Za bešamelno omako v kozici stopimo maslo, dodamo moko, dobro zmešamo, nato med mešanjem prilijemo mleko. Kuhamo in mešamo toliko časa, da je zmes gladka in se začne gostiti. Solimo in popramo, začinimo z muškatnim oreškom, odstavimo in pustimo, da se malo ohladi. V ohlajeno zmes vmešamo jajce.
Testenine skuhamo v veliki količini slanega kropa. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih dobro odcedimo ter zmešamo z mesno omako in parmezanom.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Na dno pekača damo polovico bešamelne omake, nanjo stresemo zmes testenin in mesa, površino poravnamo in vse prelijemo s preostalo bešamelno omako. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.