|
očiščene buče |
|
gomoljne zelene |
|
večjega krompirja |
|
stebla pora |
|
(1 skodelica) cvetkov brokolija |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
soli in popra |
|
čiste juhe ali 2 jušni kocki |
|
kisa |
očiščena buča, rezine gomoljne zelene, krompir, por...
Bučo, zeleno in krompir na grobo naribamo, por zrežemo na rezinice. V loncu segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo por, mešamo in pražimo, da se malo zmehča. Nato dodamo naribano bučo, zeleno in krompir, malo posolimo, popramo ter na blagem ognju naprej mešamo in pražimo nekaj minut.
Prilijemo 1 l vroče vode in juho (če uporabimo jušni kocki, prilijemo še 5 dl vode več), zavremo in pokrito kuhamo še 20 minut. Nazadnje dodamo cvetke brokolija, kuhamo še 5 minut, odstavimo in primešamo kis. Najlepše je, če bučno juho ali mineštro ponudimo v izvotljeni buči, ki jo kasneje porabimo za pripravo drugih jedi. Nasvet: Surovo izvotljeno bučo lahko uporabimo tudi kot jušnik in jo kasneje porabimo za pripravo drugih jedi ali pa »skledo« iz buče napolnimo z nadevom, vse skupaj spečemo v pečici in tudi vse razen lupine, če je ta pretrda, pojemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.