|
špargljev |
|
zelenega stročjega fižola |
|
mladih čebulic ali 1/2 pora |
|
večjega korenčka |
|
gomoljne zelene |
|
krompirja |
|
listov čemaža |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
soli in popra |
|
(1 posodica) zelenjavne jušne osnove ali 1 jušna kocka |
Sestavine za 4 do 6 oseb: šparglji, stročji fižol, krompir, čemaž...
Spodnjo stran špargljev olupimo in olupke v manjši količini vode kuhamo vsaj 10 minut. Fižol narežemo na koščke, čebulici ali por zrežemo, korenček ostrgamo in narežemo na koleščke, zeleno na kockice.
V posodi stopimo maslo, dodamo olje, čebulici ali por, korenček, zeleno in fižol. Solimo in popramo ter mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava zmehča.
Dodamo na koščke narezane šparglje in jušno osnovo, prilijemo precejeno špargljevo juho in liter vroče vode ter zavremo. Krompir olupimo in naribamo, dodamo ga juhi, dodamo še sesekljan čemaž, premešamo in kuhamo približno 20 minut, da se fižol zmehča.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.