|
stročjega fižola |
|
gomoljne zelene |
|
krompirja |
|
čebule |
|
pora |
|
soli in popra |
|
masla |
|
moke |
|
kisle smetane |
|
klobase |
stročji fižol, klobase, krompir, čebula..
Fižol in por narežemo 1 cm velike koščke. Zeleno in krompir olupimo in narežemo na 1 cm velike koščke. Krompir naj počaka v mrzli vodi. Čebulo sesekljamo.
Fižol, zeleno, čebulo in por stresemo v lonec, zalijemo z litrom vode, solimo in od 15 do 20 minut kuhljamo. Potem dodamo krompir in še 10 minut kuhamo.
Maslo razpustimo, dodamo moko in naredimo prežganje. Počasi ga zalivamo z juho, da dobimo gosto omako. Precedimo in s tem zalijemo juho, v kateri je zelenjava.
Solimo, popramo, izboljšamo s kislo smetano in s koščki kuhane klobase.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.