|
majhnih bučk |
|
korenčka |
|
šalotke |
|
neškropljene limone |
|
svežega lososovega fileja |
|
masla |
|
moke |
|
čiste zelenjavne juhe ali ribje jušne osnove |
|
mleka |
|
kisle smetane |
|
soli in popra |
|
srednje širokih rezancev |
bučke, lososov file, široki rezanci, kisla smetana...
V loncu zavremo 4 l vode za rezance. Bučke in korenček očistimo, umijemo in z nožkom za lupljenje po dolžini narežemo na široke rezance. Šalotko olupimo in na drobno sesekljamo. Limono umijemo z vročo vodo, obrišemo, obribamo lupino in iztisnemo sok. Ribjemu fileju odstranimo kožo, ga splaknemo, do suhega popivnamo in narežemo na ozke trakove.
V ponvi razpustimo maslo in na njem opražimo šalotko, da postekleni. Primešamo moko ter med mešanjem prilijemo juho, mleko in limonin sok. Zavremo, primešamo smetano in limonino lupinico. Solimo in popramo. Omako odstavimo in vanjo stresemo narezano ribo. Pokrito pustimo stati od 3 do 5 minut, da se riba skuha.
Krop solimo in v njem po navodilu na zavitku skuhamo rezance. 3 minute pred koncem kuhanja dodamo korenje, čez 1 minuto pa še bučke. Ko so rezanci kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih skupaj z zelenjavo odcedimo in ponudimo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.