|
drobnega mladega krompirja |
|
čiste juhe ali vode |
|
češnjevih paradižnikov |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
sesekljanega ali pretlačenega česna |
|
mešanice provansalskih zelišč |
|
sesekljanega peteršilja |
krompir, češnjev paradižnik, mešanice provansalskih zelišč
Neolupljen krompir prerežemo, s prerezano stranjo obrnjeno navzgor zložimo v naoljen pekač in prilijemo juho ali kar vodo. Na vrh zložimo prepolovljene paradižnike, vse malo posolimo in pokapljamo z oljem.
Pekač postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo približno 25 minut. Med tem v skledici zmešamo 3 žlice olja, česen, provansalska zelišča in peteršilj. Ko je krompir že skoraj pečen, zeliščno zmes potresemo po paradižnikih in pečemo še 5 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.