|
prosene kaše |
|
masla |
|
soli |
|
sladkorja |
|
zmletih mandljev |
|
cimeta |
|
jajca |
|
sadja (slive, breskve, banane, hruške) |
prosena kaša, sadje, mandelji
Kašo stresemo v cedilo in jo speremo pod tekočo vodo. V posodi zavremo 4 dl vode, dodamo sol in 1 žlico masla. V krop stresemo kašo, premešamo in na zmernem ognju kuhamo 10 minut, nato pokrito pustimo stati še 10 minut.
Sadje umijemo, očistimo in narežemo na koščke. Pekač namažemo z žlico masla, pečico grejemo na 180 stopinj. Ohlajeni kaši primešamo 75 g sladkorja, 50 g mandljev, cimet in 3 rumenjake. Posebej stepemo 3 beljake, nato sneg z lopatico previdno primešamo kaši.
Zmes stresemo v pekač in na vrh naložimo sadje. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut. Posebej zmešamo 50 g mandljev, 75 g sladkorja in jajce, prelijemo po sadju in pečemo še od 10 do 15 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.