|
polnozrnatih keksov |
|
cimeta |
|
stopljenega masla ali margarine za peko |
|
banane |
|
limoninega soka |
|
sladkorja |
|
želatine v prahu |
|
kaki vanilja ali drugo sveže sadje za okras |
Majhni zalogajčki za ob skodelici čaja ali kave.
Kekse zmeljemo v multipraktiku, dodamo cimet in stopljeno maslo, da se zmes sprime. Z zmesjo obložimo dno in stene silikonskih modelčkov za mafine in jo s prsti dobro pritisnemo ob dno in stene. Modelčke postavimo za najmanj 30 minut v hladilnik, da se zmes strdi.
Medtem v skodelici zmešamo želatino in dve žlici vode. Nato zmiksamo banane z limoninim sokom in sladkorjem. Zmes damo v kozico, segrejemo do vrenja, vmešamo želatino in odstavimo.
Nazadnje tortice previdno zvrnemo iz modelčkov, jih napolnimo z bananino kremo in okrasimo z rezinami kakija ali kakšnim drugim svežim sadjem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.