sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Kruhov kolač s suhim sadjem in klementinami

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kruhov kolač s suhim sadjem in klementinami
Sestavine
Št. oseb
na kocke narezane sredice belega ali polbelega kruha
klementine
sladkorja
jajca
soli
mleka
škroba
masla
izkoščičenih suhih sliv
rozin
suhih brusnic
cimeta

Opis

beli ali polbeli kruh, klementine, suhe slive...

Priprava

Klementine olupimo in razdelimo na krhlje, damo jih v kozico, dodamo 100 g sladkorja in 3 žlice vode, zavremo in na blagem ognju kuhamo približno 15 minut. Proti koncu kuhanja dodamo narezane slive. Ko voda izpari in se sirup zgosti, odstavimo in pustimo, da se ohladi.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Venčni model namažemo z maslom in posujemo s sladkorjem. Beljake in sol stepemo v čvrst sneg. V skledi zmešamo rumenjake, mleko in preostali sladkor, dodamo kocke kruha in stopljeno maslo ter vse dobro premešamo.

Kruhovi zmesi primešamo škrob, rozine, brusnice in cimet, dodamo klementine in slive s sirupom ter vse dobro zmešamo. Nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg. Zmes stresemo v model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 50 minut.