|
na kocke narezane sredice belega ali polbelega kruha |
|
klementine |
|
sladkorja |
|
jajca |
|
soli |
|
mleka |
|
škroba |
|
masla |
|
izkoščičenih suhih sliv |
|
rozin |
|
suhih brusnic |
|
cimeta |
beli ali polbeli kruh, klementine, suhe slive...
Klementine olupimo in razdelimo na krhlje, damo jih v kozico, dodamo 100 g sladkorja in 3 žlice vode, zavremo in na blagem ognju kuhamo približno 15 minut. Proti koncu kuhanja dodamo narezane slive. Ko voda izpari in se sirup zgosti, odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Venčni model namažemo z maslom in posujemo s sladkorjem. Beljake in sol stepemo v čvrst sneg. V skledi zmešamo rumenjake, mleko in preostali sladkor, dodamo kocke kruha in stopljeno maslo ter vse dobro premešamo.
Kruhovi zmesi primešamo škrob, rozine, brusnice in cimet, dodamo klementine in slive s sirupom ter vse dobro zmešamo. Nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg. Zmes stresemo v model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 50 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.