|
velik ali 2 manjša jajčevca |
|
zrelega paradižnika ali 1 manjša pločevinka pelatov |
|
vlečenega testa |
|
puste skute |
|
lonček kisle smetane |
|
jajci |
|
soli |
|
popra |
|
olja |
|
mleka |
Lahko kot samostojna jed ali kot priloga.
Jajčevec narežemo na podolgovate rezine, jih premažemo z oljem in na žaru ali v ponvi popečemo z obeh strani. Če uporabimo svež paradižnik, ga potopimo v krop in olupimo, nato ga narežemo na rezine. Če uporabimo pelate iz pločevinke, jih dobro odcedimo in po dolžini prerežemo.
Skuto in 1 jajce dobro zmešamo ter solimo. Posebej zmešamo smetano, 1 jajce in solimo.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač dobro namažemo z oljem, vanj položimo list testa, ga poškropimo z oljem in pokrijemo z drugim listom testa. Na testo damo nadev iz skute in pokrijemo z listom testa. Da bo pita bolj rahla, liste testa vedno malo nagubamo oziroma zmečkamo.
Na testo najprej zložimo rezine jajčevca, nanje damo paradižnik, prelijemo z mešanico smetane in jajca in pokrijemo z listom testa. Če imamo dovolj rezin jajčevca in paradižnika, postopek ponovimo. Zgornjo plast testa močno nagubamo in poškropimo z osoljenim mlekom.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo 20 minut, nato temperaturo znižamo in pečemo še 15 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.